La barqueta dels colors

jueves, 19 de agosto de 2010

Un Estudi d'Art per el coneixement del llenguatge artístic i la creativitat

        Aviat farà 18 anys, aproximadament, que vam començar les classes  de dibuix, pintura i gravat en el nostre Estudi d'Art de Cardedeu; classes reduïdes per a adults i infants on s'han treballat diferents tècniques i hem conegut diversos materials. Durant aquests anys, amb els alumnes adults -al marge dels treballs pràctics- s'ha conversat moltes estones sobre diversos temes d'Art i les diferents tendències i conceptes: des de les clàssiques, els ismes , les vanguardes, fins arribar a les manifestacions més actuals dels nostres dies. A la pràctica hem après, en primer lloc, a mirar, a observar amb atenció i sense cap pressa, tots aquells  objectes que hem hagut de plasmar (és molt important anar educant la visió). Aquest fet, al mateix temps, ens ha fet descobrir, els diversos elements, objectes, etc.; que, tot i passant per davant d'ells cada dia, no som capaços de descobrir. Hem treballat i hem conegut diversos materials: llapis -tous i durs-  llapis de colors, gouache, tinta, pastells, oli, aquarel·la, hem treballat amb tècniques mixtes, etc.; i alhora, també ens hem anat introduint i investigant les diverses tècniques del gravat: punta seca, aiguafort, aiguatinta, manera negra i les tècniques aditives o contemporànies. Hem descobert els diferents suports i amb tots aquests treballs hem gaudit i també -cal dir-ho- hem patit una miqueta.
          Amb els infants hem treballat moltíssim, tant o més que amb els grans. Ens ho hem passat molt bé, a cada classe ens hem convertit en “MAGS” i d'aquesta manera hem anat traient del nostre acolorit barret de copa -barret farcit de creativitat-  dibuixos, pintures, gravats, etc. Tot sense cap trampa, tan sols mostrant molt d'entusiasme, il·lusió i estima per a cada una de les feines.
         Tot això ens ha fet sentir molt feliços, especialment poder ensenyar i compartir els nostres coneixements de l'Art.
          Per acabar, us volem comentar la nostra gran satisfacció per els molts alumnes, -infants i adults-, que han après a estimar l'Art al nostre Estudi i molts dels quals actualment s'hi dedican profesionalment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario